Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyával rakott kelbimbó recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
60 dkg kelbimbó
1 kg burgonya
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (vegeta, virgin v. delikát
10 dkg vaj
5 evőkanál tejföl
2 kávéskanál só
2 késhegynyi őrölt bors

Elkészítés:
A kelbimbót félbe, a burgonyát kis kockára vágva külön-külön fazékban sós-borsos vízben megfőzzük, leszűrjük.
Egy wokban vagy serpenyőben a vaj felét felmelegítjük, átforraljuk benne a kelbimbót és egy tűzálló tálba öntjük, megszórjuk fűszerkeverékkel.
A burgonyával és a vaj másik felével ugyanúgy járunk el, egyenletesen betakarjuk vele a kelbimbót, szintén megszórjuk fűszerkeverékkel, rásimítjuk a tejfölt és sütőben 25 perc alatt átsütjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott-sajtos csirkemell » Rakott zöldbab » Rakott csirke sütve » Erdélyi rakott káposzta
» Vega rakottas » Sajtos rakott krumpli » Rakott fincsi zöldbab » Del-amerikai rakott rizs
» Rakott csirke gombával » Sajttal rakott burgonya » Sajtos rakott csirkemell » Besameles rakott krumpli
» Kelbimbó krémleves » Rakott-zöldség » Tepsis rakott csülök » Rakott mexikói tészta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.