Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyával rakott kelbimbó recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
60 dkg kelbimbó
1 kg burgonya
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (vegeta, virgin v. delikát
10 dkg vaj
5 evőkanál tejföl
2 kávéskanál só
2 késhegynyi őrölt bors

Elkészítés:
A kelbimbót félbe, a burgonyát kis kockára vágva külön-külön fazékban sós-borsos vízben megfőzzük, leszűrjük.
Egy wokban vagy serpenyőben a vaj felét felmelegítjük, átforraljuk benne a kelbimbót és egy tűzálló tálba öntjük, megszórjuk fűszerkeverékkel.
A burgonyával és a vaj másik felével ugyanúgy járunk el, egyenletesen betakarjuk vele a kelbimbót, szintén megszórjuk fűszerkeverékkel, rásimítjuk a tejfölt és sütőben 25 perc alatt átsütjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelbimbó főzelék » Maradékból rakott tészta » Rakott tarjás burgonya » Galyasági rakottas
» Gombával rakott kel » Rakott lencse » Zöldséges rakott burgonya » Rakott savanyúkáposzta
» Túrós palacsinta rakottas » Sajtos rakott » Vajbabfőzelék burgonyával » Rakottas cukkini
» Rakott zöldbab tarhonyával » Juhtúrós rakott burgonya » Csirkerakottas » Light rakott brokkoli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.