| Burgonyával rakott kelbimbó receptZöldséges ételek Hozzávalók: 60 dkg kelbimbó 1 kg burgonya 1 csapott evőkanál fűszerkeverék (vegeta, virgin v. delikát 10 dkg vaj 5 evőkanál tejföl 2 kávéskanál só 2 késhegynyi őrölt bors Elkészítés: A kelbimbót félbe, a burgonyát kis kockára vágva külön-külön fazékban sós-borsos vízben megfőzzük, leszűrjük. Egy wokban vagy serpenyőben a vaj felét felmelegítjük, átforraljuk benne a kelbimbót és egy tűzálló tálba öntjük, megszórjuk fűszerkeverékkel. A burgonyával és a vaj másik felével ugyanúgy járunk el, egyenletesen betakarjuk vele a kelbimbót, szintén megszórjuk fűszerkeverékkel, rásimítjuk a tejfölt és sütőben 25 perc alatt átsütjük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |