| Bugaci tarhonyás hús bográcsban 2. receptEgytálételek Hozzávalók: 25 dkg füstölt szalonna, 40 dkg száraz tarhonya, 60 dkg marhafartő, 4 db. Zöldpaprika, 2 nagyobb szem érett paradicsom, őrölt bors, só, 20 dkg vöröshagyma, 60 dkg burgonya, 3-4 gerezd fokhagyma. Elkészítés: A régi pásztor hagyományokat idézi ha bográcsban, és szabad tűzön főzzük. Kb. 15 dkg füstölt szalonna zsírját bográcsban kiolvasztjuk, majd beleszórjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a felkarikázott paprikát, a zúzott fokhagymát és a kockára vágott paradicsomot is. Ha átpuhult, a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával és egy kevés vizet aláöntünk, majd hozzáadjuk a felkockázott marhafartőt is. Előbb erősebb, később lassú tűzön majdnem készre főzzük az alapot. Ha megfelelő, akkor az alapot a bográcsból kivesszük és félretesszük. A maradék szalonnát kockára vágjuk, bográcsba tesszük és zsírját kisütjük. Belerakjuk a tarhonyát és aranysárgára pirítjuk. Kevés vizet aláöntve átkeverjük, majd annyi hideg vizet töltünk hozzá, hogy az a tarhonyát ellepje. Ha felforrt beletesszük a kockára vágott burgonyát, kissé később az alapot is. Jól összekeverjük, parázson főzzük mindaddig, amíg a levét elfövi. Savanyúsággal vagy friss salátával és kellemesen hűs fröccsel kínáljuk. Tanácsok: Nagyobb társaságnak hétvégi összejövetelre ajánlott ! Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |