| Borsós tojás pirított zsemlében receptEgytálételek Hozzávalók: 4 zsemle, 50 dkg cukorborsó, 2 dl tejszín, 8 tojás, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyem, csipet frissen őrölt fekete bors, só, 4 paradicsom, 1 kígyóuborka, 1 jégsaláta Elkészítés: A cukorborsót kifejtjük, megmossuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és félretesszük. A tojásokat feltörjük, és a tejszínnel együtt simára keverjük. A vajat gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd hozzáöntjük a tejszínes tojást, és habverővel folyamatosan kevergetjük, amíg ízlésünknek megfelelő sűrűségű nem lesz. Beletesszük a megfőtt zöldborsót, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük, és az egészet jól elkeverjük. A zsemlék kalapját levágjuk, belsejét kikaparjuk, és sütőben vagy serpenyőben ropogósra pirítjuk. A zsömléket megtöltjük a borsós töltelékkel. A megmosott és karikákra vágott paradicsomot, az uborkát, a leveleire szedett jégsalátával és a ropogós töltött zsömlékkel együtt tálra rendezzük, és frissen fogyasztjuk. Tanácsok: Természetesen köretnek másfajta zöldségeket is választhatunk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |