Tutireceptek.hu fejléc

Borsós tojás pirított zsemlében recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 zsemle,
50 dkg cukorborsó,
2 dl tejszín,
8 tojás,
5 dkg vaj,
1 csokor petrezselyem,
csipet frissen őrölt fekete bors,
só,
4 paradicsom,
1 kígyóuborka,
1 jégsaláta

Elkészítés:
A cukorborsót kifejtjük, megmossuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és félretesszük. A tojásokat feltörjük, és a tejszínnel együtt simára keverjük. A vajat gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd hozzáöntjük a tejszínes tojást, és habverővel folyamatosan kevergetjük, amíg ízlésünknek megfelelő sűrűségű nem lesz. Beletesszük a megfőtt zöldborsót, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük, és az egészet jól elkeverjük. A zsemlék kalapját levágjuk, belsejét kikaparjuk, és sütőben vagy serpenyőben ropogósra pirítjuk. A zsömléket megtöltjük a borsós töltelékkel. A megmosott és karikákra vágott paradicsomot, az uborkát, a leveleire szedett jégsalátával és a ropogós töltött zsömlékkel együtt tálra rendezzük, és frissen fogyasztjuk.

Tanácsok:
Természetesen köretnek másfajta zöldségeket is választhatunk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pirított chilis húscsíkok » Avokádóban sült tojás » Rakott hús tojással » Egyszerű tojáskrém
» Baileys (tojás nélküli) » Márványtojás. » Saját tojáskrémem » Tojásfészek
» Tojásos karfiol » Tojáskrémes palacsinta » Tojás rántotta » Galyasági tojásleves.
» Pirított puliszka-galuskák » Pirított csirke » Tojással töltött káposzta » Különleges húsvéti tojások


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.