| Bombajó meggyes somlói egyszerűen receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 csomag babapiskóta (amiben 2 sor van) 2 l tej 2 cs vaníliás puding 1 cs csokis puding 1-2 cs Dr. Oetker csokis öntetpor cukor a puding és a csokiöntethez (3 ek./csomag elég) 1 cs mazsola 1 marék dió 2 kis rumaroma 1 kis üveg magozott meggybefőtt tejszínhab Elkészítés: - A diót durvára vágjuk (lehet darálni is). - A mazsit az egyik rumaromába beáztatjuk. - Megfőzzük egyszerre a 2 vaníliás pudingot. Belekeverjük a rumos beáztatott mazsit. - Megfőzzük a csokis pudingot. - Elkészítjük a csokiöntetet a porból. Viszont nem érdemes felforralni teljesen, mert akkor puding állaga lesz, itt az a lényeg, hogy folyós legyen. - Egy tál aljára teszünk 1 réteg piskótát, ezt meglocsoljuk a fennmaradó rumaromának a harmadával. Rá egy kis csokiöntet, majd a rumos, mazsis, vanília puding fele. Meghintjük a dió felével. - Még 1 réteg piskóta, rumaroma, csokispuding. Jó sok meggy. - Utolsó réteg piskóta, rumaroma, vaníliáspuding, dió. - Tetejét lehet reszelt táblás csokival díszíteni. - Kb. 3-4 órát kell hűteni minimum, de a legjobb egy éjszakát. - Tálaláskor a megmaradt csokiöntettel megöntözzük az épp kiszedett adagot, és a tetejére tejszínhabot fújunk. ISTENI FINOM! Tanácsok: Ez egy hatalmas adag, kb. egy közepes tepsinyi. Eddig mindenkinek nagyon ízlett, bátran ajánlom kezdőknek is. A meggyet persze ki is lehet hagyni, bár szerintem ég és föld a 2 változat. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: kislibu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |