| Bodzaszörp (főzött) receptItalok, koktélok Hozzávalók: 35-45 bodzavirág, 3 db citrom, 3 kg kristálycukor, 30 szem citrompótló Elkészítés: Tegyük a bodza virágokat egy nagy fazékba, (nekem kimondottan "szörpös vödröm" van) és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje őket. Adjuk hozzá a karikákra felszeletelt citromot, keverjük jól össze, majd fedjük be. Hagyjuk a konyhában és áztassuk legalább egy napig. Másnap sűrű szövésű anyagon szűrjük át, majd öntsük egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a cukrot, citrompótlót, majd forraljuk fel. Még forrón töltsük üvegekbe, zárjuk le, majd dunsztoljuk (száraz dunsztban)egy napig. Tanácsok: Készíthetjük mézzel is, cukor helyett körülbelül 3 kilónyi mézet használjunk az elkészítéséhez, de cukorbetegek készíthetik édesítőszerrel is. Használhatunk hozzá befőtt tartósítószert is. Nálunk "nagyüzemben megy a készítése", külön erre a célra "szörpös vödröt" is beszereztem. :-) A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |