| Bodzaszörp 2. receptItalok, koktélok Hozzávalók: 15-20 db virágfej 3 l viz 2 kg kristálycukor 15 db édeske /szaharin/ 3 dkg citromsav 2 " borkősav 1 kávéskanál nátrium benzoát (vagy szalicil) Elkészítés: Jól kinyilt virágok fejét /ernyőjét/ jól át kell nézni, hogy ne legyen bogaras /tetves/. Legjobb akkor leszedni amikor napsütéses idő van, mert akkor van rajta sárga virágpor, és ettől lesz szép szinü a szörp. Igazából nem kellene lemosni.Ha olyan virágot tudunk szedni, ahol nem éri por, benzingőz...ne mossuk meg. A vizet nagy edénybe (üvegbe,fazékba)öntjük.Lehet a viz 1 kicsit langyos, mert könnyebben elolvad a cukor. /ettől le is hül/ A vizbe öntjük a cukrot és a fent leirt többi hozzávalót. Jól összekeverjük. Majd beletesszük a virágfejeket is, ezzel is átkeverjük. 1 hétig állni hagyjuk, naponta megkeverjük. Majd géz darabon átszürjük, és üvegekbe töltjük. /Ha van, legjobb a csavaros üveg!/ Jól lezárjuk. A megmaradt virágot le lehet 1 kis vizzel önteni, igy a még benne lévő cukor kioldódik. ezt a vizet hütőbe tesszük, és még igy is remek ital:) Tanácsok: Ha a fentiek alapján készitjük, évekig eláll!!!!!!!!!!!!! Nagyon egészséges, vizhajtó,megfázáskor télen teába öntve gyógyhatást fejt ki! És midemellett remek, jó izű! Ja a savanyu borba öntve azt muskotályus izüvé változtatja, jó kis kontyalá valóvá váli!:) Kedves egészségetekre!!!!! A receptet beküldte: zöldségevő Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |