Tutireceptek.hu fejléc

Bodzás ital recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
4liter szörphöz 10db tenyérnyi,teljesen kinyílt bodzavirág(1cm-s szárral),1 nagy lédús citrom, 1kg kristálycukor,2 evőkanál ecet, 3dkg citromsav, 1 mokkáskanál nátrium-benzoát,1 mokkáskanál só

Elkészítés:
A bodzavirágot lerázzuk, hogy az apró rovarok kiröpüljenek belőle. Vízsugár alatt, szűrőben egyenként megmossuk, ügyelve arra, hogy ne nagyon törjük össze. Egy ötliteres, szélesszájú befőttes üveg alján elhelyezzük a virágokat, majd rászórjuk a cukrot. A citromot forró vízben megmossuk, letörölgetjük, és egészen vékony karikákra vágjuk. Rátesszük a cukorra,rászórjuk a citromsavat,ráöntjük az ecetet és 4 liter előzőleg felforralt és teljesen lehűtött vizet.Alufóliával vagy fóliával lazán lefedjük.(Nem kell lekötni.) Öt napon keresztül naponta többször-lehetőleg műanyag keverőkanállal-megkevergetjük.A cukornak teljesen fel kell olvadnia a lében.Utolsó nap nagyon finom szűrőn átszűrjük. Kiforrázott, lehetőleg hosszú nyakú üvegekbe töltjük,de csak öthatod részig. Minden egyes üvegbe késhegynyi tartósítószert szórunk,és azonnal ledugaszoljuk.

Tanácsok:
Ha csak 2-3 hónapra akarjuk eltenni, akkor azonmód a kamra legsötétebb polcára állíthatjuk, ha azonban egész télen szeretnénk belőle fogyasztani,akkor nedves gőzben csírátlanítsuk.
A bodzaszörpöt sima vagy ásványvízzel üdítőitalként,tejjel turmixitalként fogyaszthatjuk.
1 rész szörp,6-7 rész víz(tej) arányában tanácsos keverni.


A receptet beküldte: Tundibundy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bodzaszörp (télire) » Mézes bodzaszörp » Bodzaszörp 2. » Bodzás frissítő
» Bodzaszörp sűritmény » Bodzás aperol spritz » Bodzaszörp (főzött) » Narancsos bodzaszörp
» Édenkert bodzaszörp » Bodzaszörp » Mojito » Brandy Perfect
» Apricotmix » Homestead » Bicycle » "Sarki fény"


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.