Tutireceptek.hu fejléc

Bazsalikomos sárgarépa-krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
1 ek olívaolaj vagy vaj
1.5 l víz
2 db leveskocka (zöldséges)
2 dl habtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint (őrölt)
bazsalikom ízlés szerint (friss levelek)

Elkészítés:
A sárgarépákat megpucoljuk, megmossuk, s karikákra szeljük.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat vagy vajat, rádobjuk a répákat, s lefedve, időnként keverve rajta egyet-egyet, 10 perc alatt megpároljuk a zöldséget. Közben vízforralóban /vagy fazékban/ 1, 5 liter vizet forralunk.
10 perc után a répákat áttesszük egy fazékba, felöntjük kb. 1 liter forró vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat. A levest felforraljuk, s lobogva addig főzzük a zöldséget, míg meg nem puhul.
Ekkor a levet egy másik edénybe szűrjük, a répát összeturmixoljuk, alaposan megsózzuk, s fokozatosan felengedjük a levessel.
A tűzre visszatéve tovább fűszerezzük: sóval, borssal, szerecsendióval. Újra felforraljuk, ekkor hozzáadjuk a tejszínt, s ha kell, a maradék forró vízzel higítjuk. Egy utolsó rottyintás után kész.
Apróra vágott bazsalikommal megszórva, pirítóssal vagy grissinivel tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bazsalikomos eperfagylalt » Bazsalikomos rizs » Bazsalikomos pulyka » Bazsalikomos túrókrém
» Bazsalikomos csirkemell » Bazsalikomos metélt » Bazsalikomos csirkesaláta » Bazsalikomos csirke
» Bazsalikomos omlett » Bazsalikomos epres ital » Bazsalikomos olaj » Bazsalikomos saláta
» Bazsalikomos frittata » Bazsalikomos lencsesaláta » Bazsalikomos bundáshús » Bazsalikomos citromleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.