| Bazsalikomos sárgarépa-krémleves receptLevesek Hozzávalók: 1 kg sárgarépa 1 ek olívaolaj vagy vaj 1.5 l víz 2 db leveskocka (zöldséges) 2 dl habtejszín só ízlés szerint bors ízlés szerint szerecsendió ízlés szerint (őrölt) bazsalikom ízlés szerint (friss levelek) Elkészítés: A sárgarépákat megpucoljuk, megmossuk, s karikákra szeljük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat vagy vajat, rádobjuk a répákat, s lefedve, időnként keverve rajta egyet-egyet, 10 perc alatt megpároljuk a zöldséget. Közben vízforralóban /vagy fazékban/ 1, 5 liter vizet forralunk. 10 perc után a répákat áttesszük egy fazékba, felöntjük kb. 1 liter forró vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat. A levest felforraljuk, s lobogva addig főzzük a zöldséget, míg meg nem puhul. Ekkor a levet egy másik edénybe szűrjük, a répát összeturmixoljuk, alaposan megsózzuk, s fokozatosan felengedjük a levessel. A tűzre visszatéve tovább fűszerezzük: sóval, borssal, szerecsendióval. Újra felforraljuk, ekkor hozzáadjuk a tejszínt, s ha kell, a maradék forró vízzel higítjuk. Egy utolsó rottyintás után kész. Apróra vágott bazsalikommal megszórva, pirítóssal vagy grissinivel tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |