| Barnatorta fehér csokoládémázzal és dióval receptSütemények, édességek Hozzávalók: 26 dkg liszt, 2 tojás, 18 dkg barna-cukor, 10 dkg melasz, 18 dkg vaj, 2,5 dl tej, 10 dkg fehér csokoládé, 12 szem félbevágott dió, 2 teáskanál sütőpor, csipetnyi só, 1 adag fehér csokoládémáz A fehér csokimázhoz 30 dkg fehér csokoládé 1,2 dl tejszín Elkészítés: A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibéleljük a tortaformát. Lábosba tesszük a barna-cukrot, a vajat, a tejet, a melaszt és a fehér csokoládét. Kis lángon, állandó keverés mellett addig főzzük, amíg összeolvas (nem forraljuk!). Tíz percre félretesszük. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Robotgéppel a krémbe keverjük a tojásokat és a száraz hozzávalókat. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 60-70 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra borítjuk és lehúzzuk a sütőpapírt. Teljesen kihűtjük. A fehér csokoládémázzal bevonjuk a torta tetejét és oldalát. A tetejét kirakjuk a félbevágott diószemekkel. A fehér csokimázhoz 30 dkg fehér csokoládét és 1,2 dl tejszínt összemelegítünk, majd hűtőszekrényben fél órára dermesztjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |