| Baklava (török mézes rétes) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg darált dió,12,5 dkg vaj,2,5 dl.méz,2 cs.réteslap,2 dkg vaj a tetejére,csipet mézes sütemény fűszerkeverék. Elkészítés: A darált diót,a mézet és a vajat addig kevergetjük,amíg habos,krémszerű nem lesz.Egy közepes nagyságú tepsi alját kibéleljük három réteslappal,majd a diós-mézes masszából egy keveset rákenünk.Erre egy réteslapot teszünk,amit újból bekenünk a diós-mézes krémmel.Addig folytatjuk a rétegezést,amíg el nem fogynak a hozzávalók.A tetejére réteslap kerüljön,amit olvasztott vajjal meglocsolunk.Előmelegített,forró sütőben,közepes lágon sütjük.Még forrón kockákra vágjuk és melegen tálaljuk. Tanácsok: Mivel török édesség,túl édesnek tűnhet számunkra. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: PIROS35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |