Tutireceptek.hu fejléc

Baklava (mandulás, csupa édesség) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15dkg vaj
20dkg darált mandula (-és/vagy dió: itt vegyesen lett)
1,5 tk fahéj
1/2 bögre nádcukor (barna cukor)
2 cs. (Lidl-s) réteslap

Sziruphoz:

1,5 bögre nádcukor (barna cukor)
1 bögre víz
1 pici rúd fahéj
1 darabka narancs v. citromhéj
1 evk méz

Elkészítés:
Olvaszd fel a vajat, tedd félre, a mandulát keverd el a cukorral és a fahéjjal.
Egy 25*33 tepsit kenj ki vajjal, tegyél bele egy réteslapot úgy, hogy az oldalára is jusson. Kend meg vajjal, rá még 1 lap, megint vajjal kend, megint lap, majd szórj rá bőven a mandulás keverékből. Így ismételd (3 kenés+lap, szórás...) amíg a hozzávalók tartanak.
A tetejére tedd a maradék réteslapot, majd a legfelsőt alaposan kend be vajjal. Hosszában vágd csíkokra és süsd 20 percig (200°-on)majd vedd vissza 150°-ra és süsd még kb 0,5 órát.
Közben készítsd el a szirupot: tedd lábasba a hozzávalókat, forrald kevergetve 10-15 percig, majd még meleg, kész tésztára öntsd rá.
Kihűlés után, mikor már puhább a lap, vágd fel kockákra és langyosan már lehet is fogyasztani.

Tanácsok:
Eredetileg nádcukorral kellene, de sima barna cukorral készült, fele-fele mandula+dió keverékkel és így is nagyon finom lett.
VIGYÁZAT!!! Igazi kalóriabomba!

Kalóriatartalom: sok kcal
Szénhidráttartalom: sok gramm

A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lusta édesség » Cseresznyés-mandulás pite » Manduláskrém » Mandulás kocka (Zöld süti)
» Mandulás nektarinszelet » Diós baklava 2. » Csupa csokis muffinom » Mandulás szilvatorta
» Mandulás süti » Mandulás-csokis keksz » Mandulás zellerkrém » Lekváros-mandulás süti
» Mandulás csokis kocka » Csupacsoki » Csupa csoki sütemény » Mandulás rakott pulyka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.