| Bak bácsi gesztenyés-meggyes bejglije receptHozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt 5 dkg porcukor 5 dkg margarin 3 dl tej 3 dkg élesztő 2 tojássárgája csipet só fél citrom reszelt héja Töltelék: 50 dkg gesztenyemassza 5 dkg porcukor 10 dkg meggy 5 dkg mazsola 10-12 evőkanál tej rum vagy aroma ízlés szerint Elkészítés: Tészta: Kb. 1 dl langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A maradék langyos tejhez habverővel hozzákeverjük az olvasztott vajat, a porcukrot, a tojássárgáját, a sót, és a citromhéjat. Ezt a keveréket, valamint az élesztőt a liszthez adjuk, és tésztát gyúrunk belőle. A tésztát két részre osztjuk, cipóra formáljuk, langyos helyen kicsit kelesztjük. Töltelék: A gesztenyemasszát villával összetörjük, hozzákeverjük a porcukrot, egy kis rumot és a tejet.A krémet két részre osztjuk, és rárakjuk a cipókból téglalap alakúra nyújtott tésztára.Megszórjuk a kimagozott, lecsepegtetett meggyel és a rumba áztatott mazsolával, majd feltekerjük, egész tojással megkenjük, kicsit kelesztjük, és 25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Tanácsok: Nem "tartós" bejgli, ezért még aznap, frissen fogysztandó A receptet beküldte: bibed Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |