Tutireceptek.hu fejléc

Bak bácsi gesztenyés-meggyes bejglije recept

Kategória:


Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
5 dkg porcukor
5 dkg margarin
3 dl tej
3 dkg élesztő
2 tojássárgája
csipet só
fél citrom reszelt héja

Töltelék:
50 dkg gesztenyemassza
5 dkg porcukor
10 dkg meggy
5 dkg mazsola
10-12 evőkanál tej
rum vagy aroma ízlés szerint

Elkészítés:
Tészta:
Kb. 1 dl langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A maradék langyos tejhez habverővel hozzákeverjük az olvasztott vajat, a porcukrot, a tojássárgáját, a sót, és a citromhéjat. Ezt a keveréket, valamint az élesztőt a liszthez adjuk, és tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát két részre osztjuk, cipóra formáljuk, langyos helyen kicsit kelesztjük.

Töltelék:
A gesztenyemasszát villával összetörjük, hozzákeverjük a porcukrot, egy kis rumot és a tejet.A krémet két részre osztjuk, és rárakjuk a cipókból téglalap alakúra nyújtott tésztára.Megszórjuk a kimagozott, lecsepegtetett meggyel és a rumba áztatott mazsolával, majd feltekerjük, egész tojással megkenjük, kicsit kelesztjük, és 25 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tanácsok:
Nem "tartós" bejgli, ezért még aznap, frissen fogysztandó


A receptet beküldte: bibed


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés-meggyes rétes » Moncsa bejglije » Nagymamám bejglije » Karácsonyi édesség
» Bejgli - cukrászdás » Fokhagymás amúr » Puha színes mézes » Vaníliás mákos guba
» Rozmaringos birsalmapuncs » Karácsonyi tojáslikőr » Fahéjas keksz (karácsonyi) » Karacsonyi csudaalmas
» Karácsonyi habkarikák » Karácsonyi diós linzerke » Karácsonyi habkarika » Karácsonyi töltött alma


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.