| Baconös füstölt sajtos csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: egy nagyobb csirkemellfilé(vagy kb. 40deka pulykamell) fél kiló bacon 10-15 deka füstölt sajt 1deci tejföl kicsi liszt egy fej hagyma 2,5 deci paradicsomlé oregano bazsalikum só kakukkfű rozmaring egy evőkanál méz Elkészítés: A hagymát olajon megfuttatjuk egy csipet sóval,majd beleöntjük a paradicsomot és a zöldfűszereket.Ezeket 8-10 percig főzzük együtt.Addig a tejfölt a liszttel simára keverjük.Mikor a paradicsom kész,akkor belekeverjük a tejfölbe,de csak apránként,hogy ne rántsa össze, majd belekeverjük a mézet.Félretesszük. A csirkemellet szeletekre vágjuk és rápakoljuk a sajtot.Sajtostúl belegöngyöljük baconbe.A begöngyölt húsokat tepsibe,vagy jénaiba tesszük, és nyakonöntjök a paradicsomos szósszal.Lefedjük,és a közepes lángon sütjük bő fél órát. Tésztával tálaljuk. Tanácsok: 1,A paradicsomhoz tegyünk 1-2 cent vizet,hogy ne égjen le. 2,Ne használjunk túl sok olajat (lehetőleg oliva) a hagyma alá,mert a bacon is fog ereszteni zsírt. 3,Óvatosan a sóval,mert a bacon is sós. 4,A sütési idő nagyban függ a szeletek vastagságától.Ha nem vagyunk biztosak magunkban,inkább hagyjuk kicsit tovább,vagy vegyünk ki egy tekercset és vágjunk bele. A receptet beküldte: diagonalt Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |