| Babos csirke főtt répás bulgurral receptEgytálételek Hozzávalók: 2 adag maradék sült csirkecomb (1-2 comb) 2 marék káposzta 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 konzerv fehérbab 1 pohár bulgur 1 kisebb répa só, bors, csípős fűszerkeverék olívaolaj Elkészítés: A zöldségeket felszeleteljük tetszőleges méretűre. A bulgurt megfőzzük a répával együtt, fűszerezzük a vizet ételízesítővel, sóval. A hagymát, a fokhagymát és a káposztát együtt olívaolajon sütjük (én a bulgur vizéből 3 ek-nyit kimértem, és néha ráöntöttem), fűszerezzük borssal, sóval és kínai csípős fűszerkeverékkel. Mikor már puhulnak, hozzáadjuk a babot is és a csirkét. (Én maradék csirkehúsból csináltam, leszedtem a csontról a husit, és kis szeletekre szedtem szét.) Külön tálaljuk a répás bulgurt és a babos csirkét, de össze is lehet keverni, egyszerű egytálétel. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |