| Bableves burgonyagombóccal 1. receptLevesek Hozzávalók: 1 doboz vörösbab konzerv 25 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zellergumó) 25 dkg kolbász babérlevél vöröshagyma pár gerezd fokhagyma aprított petrezselyem zöldje őrölt paprika őrölt bors őrölt kömény 4 dkg zsír 2 evőkanál liszt 2 dl tejföl citromlé vagy ecet só A gombóchoz: 20 dkg főtt, összetört burgonya 12 dkg liszt 1 tojás őrölt szerecsendió aprított petrezselyem zöldje Elkészítés: A babkonzervet leöblítjük, a zöldségeket, a kolbászt és a vöröshagymát felaprítjuk. A kolbászt kevés zsiradékban lassan megpirítjuk, a zöldségeket a vöröshagymával megdinszteljük. Felengedjük kb. 1 liter vízzel, majd sóval, borssal, babérlevéllel, zöldpaprikával, paradicsommal főzzük rövid ideig, hozzáadjuk a babot, a zeller zöldjét és a leveskockát. Vékony, piros, fokhagymás rántást készítünk, majd a levesbe forraljuk. A burgonyát összekeverjük a liszttel, tojással, teáskanálnyi zsírral, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval, petrezselyemzölddel fűszerezzük, rövid állás után kézzel kis gombócokat formálunk, majd a levesbe főzzük. A tejfölt kikeverjük kis liszttel, majd kevés forró levessel, hozzáadjuk a leveshez, néhány percig lassan forraljuk, közben ízesítjük őrölt köménnyel, csipet ecettel, majd rövid pihentetés után tálaljuk. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |