Tutireceptek.hu fejléc

Aszaltszilvával töltött karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 egész hártyázott csont nélküli karaj (kb. 1/2-1 kg)
1 cs (200 g) aszalt, magozott szilva
2 dl vörösbor
1 cs szeletelt nyers bacon
1 kk őrölt fahéj
1 kk őrölt szegfűszeg
só, bors

Elkészítés:
A hús külső részét bekenjük sóval, borssal. A vörösbort felforraljuk, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, majd ebbe áztatjuk kb. fél órán keresztül a szilvát. A húst felszúrjuk, megtöltjük a szilvával, majd a végeit hústűvel összefogjuk. Az egész húst körbe tekergetjük a szeletelt baconnal és fél órát pihentetjük, hogy az ízek átjárják a húst, végül 200 fokra előmelegített sütőben, kivajazott tepsiben kb. 1 óra alatt készre sütjük.

Tanácsok:
A vörösborba áztatott szilvát előző nap is elkészíthetjük előre, így lerövidül az elkészítési idő.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: fnagyzs


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött kelkáposzta » Sonkával töltött padlizsán » Töltött nyúl » Töltött fasírozott
» Rántott töltött máj » Ünnepi karajtekercs » Narancsos töltött keksz » Csirkemájjal töltött tök
» Húsvéti töltött pulykamell » Töltött májszeletek » Töltött krumpli héjában » Töltött gombafejek rántva
» Töltött zsúrkenyér » Sült töltött birsalma » Töltött burgonyák » Rakott sült karaj...


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.