| Aszaltszilvával töltött karaj receptHúsételek Hozzávalók: 1 egész hártyázott csont nélküli karaj (kb. 1/2-1 kg) 1 cs (200 g) aszalt, magozott szilva 2 dl vörösbor 1 cs szeletelt nyers bacon 1 kk őrölt fahéj 1 kk őrölt szegfűszeg só, bors Elkészítés: A hús külső részét bekenjük sóval, borssal. A vörösbort felforraljuk, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, majd ebbe áztatjuk kb. fél órán keresztül a szilvát. A húst felszúrjuk, megtöltjük a szilvával, majd a végeit hústűvel összefogjuk. Az egész húst körbe tekergetjük a szeletelt baconnal és fél órát pihentetjük, hogy az ízek átjárják a húst, végül 200 fokra előmelegített sütőben, kivajazott tepsiben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Tanácsok: A vörösborba áztatott szilvát előző nap is elkészíthetjük előre, így lerövidül az elkészítési idő. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: fnagyzs Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |