| Aratók levese egyszerűen, bográcsban receptLevesek Hozzávalók: 2 marék száraz bab, 2 db babérlevél, füstölt házi kolbász, füstölt sertéstarja , savanyú káposzta, ízlés szerint só, őrölt bors, fűszerpaprika.A rántáshoz: kevés sertészsír, liszt, apróra vágott vöröshagyma, csipetnyi só, pirospaprika. A tálaláshoz adható:tejfel friss parasztkenyér, szeletelt csípős paprika Elkészítés: Előző este a babot beáztatjuk, majd az áztatóvizet cseréljük. Elkészítésekor a kolbászt felszeleteljük, a tarját felkockázzuk és a babbal együtt feltesszük bográcsban főni úgy, hogy a víz jól ellepje. Beletesszük a babérlevelet és megsózzuk. A savanyú káposztát átöblítjük ha nagyon savanyú, majd egészen apróra vágjuk. Ha a bab félig megfőtt hozzáadjuk a káposztát, a felkockázott füstölt tarját és a kolbászt is. Amíg fő rántást elkészítünk és azzal a levest berántjuk.Kínáljuk tejfellel, kenyérrel és csípős paprikával. vagy kefirt adunk hozzá és tálaljuk. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |