| Aprópecsenye Sztroganoff módra receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg sertésszűzpecsenye 1 közepes fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 25 dkg gomba 25 dkg ecetes uborka 10 dkg füstölt szalonna 2 ek.liszt 1 babérlevél 2 csipet morzsolt kakukkfű 2 ek. paradicsompüré 1 dl száraz fehérbor 10-15 szem kapribogyó 2 dl tejszín 1 ek. mustár só bors 1-2 kk. citromlé Elkészítés: A húst 2 cm-es csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát finomra, a gombát szeletekre, az ecetes uborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát apróra felkockázzuk, és a hagymával együtt üvegesre pirítjuk. Megszórjuk a húst a liszttel, a hagymára dobjuk, folyamatosan keverve 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, az áttört fokhagymát, a babérlevelet, a kakukkfüvet, a paradicsompürét, a bort, az ecetes uborkát, végül a kapribogyót, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (20 perc). A húshoz öntjük a tejszínt, majd mustárral, sóval, frissen őrölt borssal és citromlével ízesítjük, és éppen csak összeforraljuk. Párolt rizs,vagy burgonyapüré,illik hozzá. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |