| Anyu-féle kelkáposzta főzelék receptFőzelékek Hozzávalók: fél fej kelkáposzta metélve (ujjnyi vastag kb) 4 szem közepes krumpli kockára vágva só bors kömény (őrölt) 2-3 duci gerezd fokhagyma olaj 2 ek liszt pirospaprika majoranna Elkészítés: Felteszem főni a kelkáposztát a krumplival annyi vízben, hogy éppen ellepje, teszek bele sót, borsot, őrölt köményt, fokhagymát (zúzva), és fedő alatt párolom. Ha majdnem puha, akkor berántom: Zsemleszínű rántáshoz, miután levettem a tűzről, rakok kevés pirospaprikát, majd kevés hideg vízzel gyors kevergetés közben felengedem, és hozzáteszem a kelkáposztához. Kevergetve összeforralom. Tanácsok: Esetleg lehet bele rakni majorannát, nem fontos. A majoranna is, mint a kömény gátolja a puffadást. Anyukám picit össze szokta a végén krumplinyomóval törni a krumplit, hogy ne legyen benne annyira sok az egész kocka krumpli. De maradjon benne egész kocka is. Állítólag finom bundáskenyérrel is, de én kihagynám :) A receptet beküldte: _anatha_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |