| Annie capri bogyós-paradicsomos pennéje parmezánnal meghintve receptTésztafélék Hozzávalók: 4 személyre 500 gramm penne tészta 1 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1-2 db közepes méretű paradicsom 1 kis doboz paradicsomsűrítmény capri bogyók (kb. a kis üveg fele) 150 gramm kockára vágott bacon 1 evőkanál olívaolaj só bors bazsalikom Elkészítés: A tésztát megfőzzük. Közben elkészítjük a ragut. A hagymát üvegesre pirítjuk egy kis olívaolajon, majd mikor kész, rátesszük a bacon-t, majd a felkockázott paradicsomot. Amikor a paradicsom látszólag megfőtt, hozzátesszük a fokhagymát és a fűszereket, majd a paradicsomsűrítményt, és végül a capri bogyókat. Amennyiben a szószt túl sűrúnek, túl paradicsomosnak találjuk, bátran öntsünk hozzá vizet! A tésztáról csak öntsük le a felesleges vizet, de ne mossuk le. Öntsük nyakon a szósszal és kevergetés közben forraljuk ismételten fel!Tálaláskor parmezánnal hintsük meg, és tetszés szerint frissen őrölt borssal, friss bazsalikomlevéllel díszíthetjük, ízesíthetjük. Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: Annie1130 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |