| Almatorta tejszínes öntettel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 100 g tehéntúró 4 ek. olaj 3 tojás 1 cs. vaníliáscukor 50 g méz 200 g liszt 1 teáskanál sütőpor 3 kg alma 60 g folyékony méz 1/8 l tejföl Elkészítés: A túrót elkeverjük az olajjal, egy tojással, a vaníliás cukorral és a mézzel. Összekeverjük a sütőport a liszttel, és az eddigieket összekeverjük. Tortaformába tesszük a tésztát, és hűvös helyre tesszük. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, és eltávolítjuk a csutkáját. Hosszúkás szeletekre vágjuk, és körberakjuk a tésztán. A tortát forró sütőbe tesszük, és félig megsütjük (kb. 25 perc). Két tojást a folyékony mézzel és tejföllel jól felverünk, és ráöntjük a tortára, majd tovább sütjük, míg az öntet aranyszínűvé válik és kemény lesz. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: ördög Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |