Tutireceptek.hu fejléc

Almatorta tejszínes öntettel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
100 g tehéntúró
4 ek. olaj
3 tojás
1 cs. vaníliáscukor
50 g méz
200 g liszt
1 teáskanál sütőpor

3 kg alma
60 g folyékony méz
1/8 l tejföl

Elkészítés:
A túrót elkeverjük az olajjal, egy tojással, a vaníliás cukorral és a mézzel. Összekeverjük a sütőport a liszttel, és az eddigieket összekeverjük. Tortaformába tesszük a tésztát, és hűvös helyre tesszük.
Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, és eltávolítjuk a csutkáját. Hosszúkás szeletekre vágjuk, és körberakjuk a tésztán.
A tortát forró sütőbe tesszük, és félig megsütjük (kb. 25 perc). Két tojást a folyékony mézzel és tejföllel jól felverünk, és ráöntjük a tortára, majd tovább sütjük, míg az öntet aranyszínűvé válik és kemény lesz.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes szelet » Tejszínes lúdláb torta 2 » Tejszínes-zöldséges tészta » Tejszínes-tárkony leves
» Gombás tejszínes csirke » Tejszínes csokoládékrém » Tejszínes-csokis piskóta » Tejszínes csirkemellfilé
» Sütés nélküli almatorta » Tejszínes gesztenyetorta » Tejszínes gombás teszta » Tejszínes brokkoli
» Tejszínes gombamártás » Nagyanyó almatortája » Tejszínes sült halfilé » Tejszínes csirke és tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.