| Almás vöröske receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 vörös káposzta 2 alma 50 g vaj 1 e.k cukor 1 vöröshagyma 4 szegfűszeg 1 babérlevél 1/2 fahéjszár 2 e.k vörösborecet 2 dl vörösbor 1 e.k vörös áfonya só Elkészítés: A képoszta külső leveleit távolítsuk el, felezzük meg a káposztát, torzsáját vágjuk ki. Reszeljük le a káposztát, az almákat negyedeljük, távolítsuk a magházat, majd kockázzuk. A vajat forrósítsuk fel egy fazékban, hozzá az almadarabokat, szórjuk cukorral, karamellizáljuk. Tedd bele a képosztát, pároljuk. Ezután öntsd fel borecettel és borral. A felaprított vöröshagymát párold meg külön, majd add hozzá a szegfűszeget, fahéjat, babérlevelet, majd öntsd hozzá a képosztához. Lefedve, gyenge hőfokon puhítsd 40 percig. Izlés szerint fűszerezd vörös áfonyával és sóval. Sültekhez kiváló köret. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 145 kcal Szénhidráttartalom: 14 gramm Zsírtartalom: 8.4 gramm A receptet beküldte: emese24 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |