| Almás, vaníliapudingos pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: Almás, vaníliapudingos pite 45 dkg finomliszt 15 dkg vaj 15 dkg cukor pici só 2 tojás 1 sütőpor fél pohár tejföl Töltelék: 70 dkg alma (kb) 15 dkg cukor (kb) ízlés szerint fahéj ízlés szerint Vaníliás puding 2 csomag vaníliás pudingpor 4 dl tej 2-3 evőkanál cukor Elkészítés: A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a pici sót, a tojásokat és a sütőport. Elkezdjük összedolgozni és közben hozzáadjuk a fél pohár tejfölt és összedolgoztuk a tésztát. Kikenjük a tepsit vajjal és liszttel megszórjuk. A tésztát ketté osztjuk, az egyik tészta lapot kinyújtjuk és beletesszük a tepsibe. Prézlit szórunk rá, hogy ne ázzon el a tésztánk az alma tölteléktől. A tésztára helyezzük az almatölteléket, az almatöltelék tetejére tesszük a már megfőzött vaníliás pudingunkat még melegen. Következő lépésként a második tésztalapot is kinyújtjuk és rátesszük az almás, pudingos piténk tetejére. Megszurkáljuk és betesszük a sütőbe 180 °C-ra. Mikor halványbarna színű lesz a teteje, akkor lesz jó. Ha kihűlt porcukrozva tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |