| Almás sütőtökleves sajtos pirítóssal receptLevesek Hozzávalók: 4 vagy több személyre 70 deka kanadai sütőtök 1 közepes fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 3 dk vaj 1 kis darab friss gyömbér csipetnyi szerecsendió és bors 2 db alma 1 liter csirkealaplé (leveskockából is készíthetjük) A pirítóshoz: 8 szelet rozs- vagy teljes kiőrlésű kenyér vaj dijoni mustár reszelt sajt friss kakukkfű Elkészítés: Az apróra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát a vaj felében párold puhára. Sózd meg, keverd hozzá a lereszelt gyömbért és a többi fűszert, aztán még egy percig párold. Tedd bele a meghámozott, kimagozott és kockára vágott sütőtököt és almát (az utóbbiból néhány szeletet tegyél félre a tálaláshoz), 10 percig párold, néha kavard meg. Öntsd rá a húslevest, és főzd 20 percig. Ha kihűlt, pürésítsd botmixerrel; kóstold meg, ha kell, még sózd meg, aztán újra melegítsd fel. Közben a félretett almaszeleteket egy kis vajban párold meg, tálaláskor tedd a leves tetejére. Amíg a leves fő, piríts meg 8 szelet rozs- vagy teljes kiőrlésű búzakenyérszeletet, még melegen kend meg vajjal és dijoni mustárral, szórd meg reszelt sajttal és aprított kakukkfűvel. Tedd a grillsütőbe, hogy a sajt szépen elolvadjon és kicsit megbarnuljon rajta. A leves is, a pirítós is forrón finom. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |