| Almás-krémes maradék péksüteményből receptSütemények, édességek Hozzávalók: Maradék péksütemény,ami 2 rétegben rakható el abban a tepsiben,melyben sütni szeretnéd. (Szórt mákos copf,fonott kalács,kifli,molnárka stb...) Hámozott alma szeletelve-tetszés szerint. (reszelve több a leve) l L tej 2db tojás sárgája Krém:1 cs vaníliás puding 2 ek. liszt 1 tojás sárgája 4 ek.kristály cukor 20dkg Rama 15dkg cukor Cukor-attól függ,mennyire édes az"alaptészta" Vaníliás cukor Fahéj és 1-2 ek. Kr.cukor az almára Elkészítés: A pékárut feldaraboljuk újjnyi vastagra,és kirakjuk a tepsi aljára 2 rétegben. A tejet összevegyítjük a 2 tojás sárgájával,cukorral és vaníliás cukorral. Ráöntjük a tepsi tartalmára.Miután felszívódott,rásimítjuk cukros-fahéjas almát. Kissé lenyomkodjuk a tenyerünkkel-majd alufólia alatt sütni kezdjük,míg az alma meg nem párolódik. Közben elkészítünk egy pudingot: 1 cs puding, 2 ek. liszt 0.5l tej 4.ek kr.cukor A ramat elkeverjük a cukorral és a tojás sárgájával. A félig kihűlt pudinghoz keverjük-amit a már kihűlt süteményre kenünk. Hidegre tesszük,vizes késsel szeleteljük. Csokireszelékkel díszíthető. Tanácsok: A kristálycukor kell az almára, a pudingba nem!!csak a ramahoz adtam,ami a pudinghoz lett keverve. A tejbe,melyet a pékárura öntesz elhagyható,de pl.kiflinél tettem egy kicsit. A receptet beküldte: A&...a Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |