| Almás kosárkák omlós tésztából (6-8 darab) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 21 dkg sima liszt 14 dkg vaj 7 dkg porcukor egy csipetnyi só egy kevés citromhéj vaníliás cukor Töltelék: 2,5 dl tej 1/2 csomag vaníliás pudingpor 8 dkg kristálycukor 1 evõkanál kakaópor 5 cl almabor 4 közepes, savanykás alma egy fél citrom leve egy csipetnyi fahéj 6 dkg sárgabaracklekvár tojássárgája bekenni mandulacsíkok meghinteni Elkészítés: -A lisztet és a porcukrot egy deszkára szitáljuk és egyenletesen rászórjuk a szétmorzsolt, hideg vajat. -Hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, majd mindezekbõl gyorsan sima tésztát gyúrunk -Alufóliába göngyöljük és 2 órán át pihentetjük a hûtõszekrényben. -A tejbõl, a kristálycukorból és a pudingporból a zacskón levõ elõírás szerint pudingot készítünk. Még forrón belekeverjük a kakaóport és az almabort -Hagyjuk kihûlni, majd szitán átnyomjuk -A tésztát belisztezett deszkán kb 4 mm vastagra nyújtjuk és akkora köröket szúrunk ki belõle, amekkorák a sütõformák. -Ezekkel a körökkel kibéleljük a formákat és megtöltjük kakaókrémmel -Az almát megmossuk, meghámozzuk, 4 felé vágjuk, kiszedjük a magházát, majd vékony gerzdekre vágjuk és ezeket rátesszük a kosárkák tetejére -Meglocsoljuk citromlével, meghintjük fahéjjal és mandulacsíkokkal. Végül a tészták szélét bekenjük felvert tojássárgájával és a süteményt elõmelegített sütõben, 200 ºC-on kb. 30 percig sütjük -Egy kicsit hagyjuk hûlni, bekenjük felforrósított lekvárral és hagyjuk teljesen kihûlni. A receptet beküldte: tigirl17 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |