| Almás káposztás pulykamellfilé receptHúsételek Hozzávalók: 30 dkg pulykamellfilé só őrölt bors 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 ek olaj 1 kk pirospaprika 25 dkg savanyúkáposzta 1 db alma 2 babérlevél 1 kk kömény A tálaláshoz: petrezselyem 3 ek tejföl. Elkészítés: A pulykamellfilét 2 centis darabokra kockázom, majd megsózom, megborsozom, és félreteszem.Apróra vágom a vöröshagymát, és a fokhagymát.1ek olajon átsütöm a húskockákat. Ha megsültek, kiszedem és félreteszem.1ek olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, és a fokhagymát, meghintem pirospaprikával, és beleforgatom a savanyúkáposztát. Az almát centis szeletekre vágom, és a babérlevéllel, őrölt köménnyel, az egészet jól összekeverem, visszateszem mérsékelt tűzre és lefedem.A hagymás almás káposzta kb 20 perc alatt puhára párolodik. Ekkor hozzáadom a pulykahúst, és átmelegítem. Tálalás előtt, tejfölt aki szereti, és petrezselymet teszek rá. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |