| Alessandro kedvenc gyümölcsös pehelysütije receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg apró zabpehely, 15 dkg árpapehely, 5 dkg lenmagpehely, 2 db közepes alma, 5 dkg aszalt szilva, 5 dkg mazsola, 7 dl tej vagy növényi tej (zab, kókusz, mandula...), 2 db tojás, 1 csomag sütőpor, 2 púpozott evőkanál kókuszreszelék, 1 evőkanál fahéj, ízlés szerint édesítőszer (stevia, xilit....), 1 kanál vaníliaaroma, 5-6 dkg durvára vágott dió v. mogyoró v. szeletelt mandula, 2-3 dkg olvasztott vaj Elkészítés: Külön edényben jól összekeverjük a száraz és külön edényben a nedves hozzávalókat. A pelyhekhez adjuk a kókuszreszeléket, a sütőport, a fahéjat és egy csipet sót is. A tejhez adjuk a tojásokat, a vaníliaaromát és az édesítőszert majd összeturmixoljuk. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral és ráöntjük a száraz hozzávalók felét. Egyenletesen eloszlatjuk, majd a tetejére helyezzük a héjával együtt felszelt almadarabokat. Közé potyogtatjuk a mazsolát és az aszalt szilvákat is. Ezután a száraz hozzávalók másik felét szórjuk rá egyenletesen a gyümölcsök tetejére. A végén következik a durvára vágott dió (mogyoró) vagy a szeletelt mandula. (De tehetünk rá tisztított napraforgómagot, vagy tökmagot is.) Legvégül egyenletesen ráöntjük a nedves hozzávalókat és az olvasztott vajjal is meglocsoljuk. 190 fokon kb. 40-45 perc alatt sül készre. Érdemes a sütőből kivéve nem egyből "nekiesni", hanem kb. egy órát várni, mert akkor szépen fel tudjuk szeletelni az egészet. Egy zárható dobozban akár egy hétig is eláll a hűtőben. Tanácsok: Nagyon egészséges süti, melyet mértékkel a cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatnak. Az alma helyett lehet más gyümölcsökkel, akár fagyasztottal is próbálkozni. (pl. körte, málna, eper, kivi, magozott cseresznye v. meggy) A felszeletelt pehelysütit lehet önállóan, vagy egy kis diabetikus lekvárral a tetejét megkenve is fogyasztani. http://kepkezelo.com/images/zrkkwxr68d4f68054gcq.jpg http://kepkezelo.com/images/bmnw0f8r370huhey1s4h.jpg http://kepkezelo.com/images/7qw2c482nxdzbhuvb9ek.jpg Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Alessandro Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |