| Gyümölcsös hab receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg bogyós gyümölcs (lehet mirelit is), 2 evõkanál porcukor, 2,5 dl tejszín, 25 dkg túró, 1 kávéskanál vaníliás cukor. Elkészítés: Egy lapos tálba kiterítjük a gyümölcsöt, és megszórjuk porcukorral. (Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, elõször szobahõmérsékleten engedjük föl, és öntsük le alóla a levét.) A tejszínt hidegen verjük habbá, és a habba óvatosan keverjük bele az elõzõleg turmixgéppel pépesített túrót (pici tejszínt adjunk hozzá). Ízesítsük a vaníliacukorral. Desszertes poharakba rétegezzük: alulra a túróhab, középre gyümölcs, tetejére túróhab, végül gyümölcs. Mentalevéllel díszítsük, azonnal tálaljuk. Tanácsok: Tipp Málna, meggy, ribiszke, eper, szeder a legfinomabb hozzá, de ha nincs, apróra vágott déligyümölccsel is finom.Fogyókúrázók a tejszínhabot édesítõszerrel ízesített joghurttal is helyettesíthetik. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |