Tutireceptek.hu fejléc

Adventre: mandulás-fahéjas csillag és hold aprósütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg koronás porcukor,
3 tojásfehérje,
csipetnyi só,
1 citrom reszelt héja,
1 teáskanál citromlé,
1,5 evőkanál fahéj,
35 dkg mandula,
liszt,
sütőpapír

Elkészítés:
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd állandó keverés mellett evőkanalanként hozzáadjuk az átszitált porcukrot. A habból 15 dkg-ot lefedve félreteszünk. A citromhéjat és a levet, a fahéjat a darált mandulát és a lisztet a maradék habcsókmasszához vegyítjük. A tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd apró szíveket és holdakat szúrunk ki belőle Két sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és megkenjük a félretett habcsók-masszával. A szívek közepébe 1-1 mandulát nyomunk, és szobahőmérsékleten 2 órát száradni hagyjuk.

Tanácsok:
Előmelegített sütőben 150 fokon 10-15 percig sütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos aprósütemény » Fahéjas csillag » Citromos vaníliacsillagok » Csillagánizs likőr
» Adventre: habos linzer » Csillagocskák » Csillagsüti » Túrócsillag
» Karácsonyfa csillagokból » Fahéjas csillagok » Rumos trüffelcsillag » Csillagtök töltve
» Mogyorós csillag » Finomság csillagtökből » Ischler aprósütemény » Milánói aprósütemények


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.