| Adventre: mandulás-fahéjas csillag és hold aprósütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg koronás porcukor, 3 tojásfehérje, csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja, 1 teáskanál citromlé, 1,5 evőkanál fahéj, 35 dkg mandula, liszt, sütőpapír Elkészítés: A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd állandó keverés mellett evőkanalanként hozzáadjuk az átszitált porcukrot. A habból 15 dkg-ot lefedve félreteszünk. A citromhéjat és a levet, a fahéjat a darált mandulát és a lisztet a maradék habcsókmasszához vegyítjük. A tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd apró szíveket és holdakat szúrunk ki belőle Két sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és megkenjük a félretett habcsók-masszával. A szívek közepébe 1-1 mandulát nyomunk, és szobahőmérsékleten 2 órát száradni hagyjuk. Tanácsok: Előmelegített sütőben 150 fokon 10-15 percig sütjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |