Tutireceptek.hu fejléc

Abált tokaszalonna Imre gusztusa szerint v1.1 recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2-3 db húsos tokaszalonna (cca. 1 kg össztömeg)
2 fej (nem tévesés!) fokhagyma
3-4 db babérlevél
őrölt pirospaprika (színező és csípős egyaránt, majd lásd alább!)
20-30 egész feketebors
rengeteg só (majd lásd alább!)
(némi száraz fehérbor és szénsavas ásványvíz:)))))

Elkészítés:
A tokaszalonnákat megmosom, majd egy megfelelő méretű fazékba teszem. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Beleszórom a borsot és a babérleveleket. Erősen sózom (legalább 4-5 evőkanálnyi!), majd elkezdem főzni.
Közben 1 fej fokhagymát megtisztítok, és fokhagymazúzóval az abálólébe töröm. A fokhagymazúzóban maradt rostos maradékot is a lébe teszem. Amikor felforrt, azonnal takarékra kapcsolom a fűtést, és lefedve kb. 1 órára magára hagyom.

(Most a száraz borból és az ásványvízből keverek magamnak egy laza fröccsöt, és lassú kortyokkal élvezettel elfogyasztom:))))

Ezután elkészítem a kozmetikumot:
A másik fej fokhagymát is összezúzom, és egy megfelelő bögrébe teszem. A zúzóban megmaradt fokhagymarostokat még belekapircsálom az abálólébe. 1-2 kávéskanál sót szórok a fokhagymazúzalékra, és bőven paprikázom (3-4 kávéskanál színező pirospaprika, 1 kávéskanál csípős paprika). Néhány csepp étolajat adok hozzá, és jól elkeverem (annyi olaj kell hozzá, hogy kenhető állagú legyen).

(Kezet mosok, majd a száraz borból és az ásványvízből keverek magamnak egy laza fröccsöt, és lassú kortyokkal élvezettel elfogyasztom:))))

Most megnézem a szalonnát. A bőrös oldalába döfök egy húsvillát, és óvatosan megemelem. Ha a bőr a döfés környékén kezd hasadozni, azonnal kirántom a villát, mert kész a szalonna! Ez az állapot úgy 1 órányi abálás után következik be. Hagyom az abáló lében langyosra hűlni.

(Amíg a szalonna langyosodása bekövetkezik, a száraz borból és az ásványvízből keverek magamnak egy laza fröccsöt, és lassú kortyokkal élvezettel elfogyasztom:))))

A langyos szalonnákat kiveszem az abáló léből, konyhai törlőpapírral leitatom róluk a levet. Minden oldalát megkenem a kozmetikummal. Ha rendesen lehűlt, fagyra teszem őket.

(A sikeres munka örömére a száraz borból és az ásványvízből keverek magamnak egy laza fröccsöt, és lassú kortyokkal élvezettel elfogyasztom:))))

Tanácsok:
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 120 perc
Kalóriatartalom: sok kcal
Zsírtartalom: sok gramm

A receptet beküldte: szimre


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos guba szerintem » Szalagos fánk szerintem » Tiramisu nagyi szerint » Baklava (szerintem)
» Finomfőzelék (szerintem) » Bundáskenyér-szerintem » Csirketorta » Töltött sertéskaraj
» Mézes Gyömbére Csirkemell » Bárány és gyümölcs kebab » Banános csirkemell » Rakott hús
» Csirkés palacsinta » Olaszos csirke » Csodás csirkemell » Stefánia vagdalt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.