| A legpuhább linzer receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 20 dkg margarin 10 dkg porcukor 1 tojás sárgája 1 csomag vaniliás cukor fél citrom reszelt héja 1 teáskanál sütőpor baracklekvár Elkészítés: A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól összedolgozzuk. A kapott cipót fóliába csomagoljuk és hűtőben 1 órát pihentetjük (nagyon fontos!!). A tésztát fél cm vékonyra nyújtjuk lisztezett deszkán. Linzerkiszúróval formára szaggatjuk, majd sütőpapírral ellátott tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb 10 percig sütjük. Lekvárral összetapasztjuk őket. A legvégén vaníliás porcukorral megszórjuk a tetejüket. Tanácsok: Sütés után fémdobozban tárolva vagy folpackkal letakarva, másnapra tökéletesen megpuhul. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |