Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos búzagaluska leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 evõkanál reszelt füstölt sajt, 3 evõkanál búzapehely, 3 dkg vaj (vagy margarin), 1 evõkanál korpás liszt, 1 tojás, 2 dl kefir, késhegynyi reszelt szerecsendió, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, 1 mokkáskanál törött fehér bors.

Elkészítés:
Fazékba teszem a vajat. Habzásig hevítem a korpás liszttel, majd 3 dl hideg vizet ráöntök és simára keverem. Felforralom, és még 5 dl vizet öntök hozzá. Közben a felvert tojást összekeverem a búzapehellyel, a reszelt sajt felével, a zúzott fokhagymával, a borssal és a sóval. 10 percig pihentetem. A kefirt simára keverem fél dl vízzel, és beleöntöm a forrásban lévõ levesbe. A galuskamasszát mokkáskanállal beleszaggatom, és kevergetve legalább 10 percig forralom. Végül beleszórom a finomra vágott petrezselyemzöldet, és befedve 10 percig állni hagyom.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú lencseleves » Rebarbara leves » Baconos-sajtos muffin » Sajtos burgonyaköret
» Raguleves ( 4 személyre) » Sajtos csillagok » Villámgyors kukoricaleves » Tejszínes almaleves 2
» Sajtos-tejfölös galuska » Mexikói raguleves » Sajtos serpenyő » Sajtos, gombás galuska
» Sajtos karfiol mikróban » Tejszínes-sajtos pecsenye » Szegény leves » Kelkáposztakrémleves light


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.