Tutireceptek.hu fejléc

Rák tojásmártásban recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Személyenként 4-6 db rák húsa,
petrezselyem,
só,
6 deka vaj,
3 deka liszt,
2 deci tej,
3 tojássárgája,
fél deci tejszín,
szerecsendió,
fél citrom leve,
1-2 deci a rák levéből,
kávéskanálnyi köménymag.

Elkészítés:
A megtisztított rákot sós, köménymagos vízben, petrezselymmel megfőzzük és a csontokból kiszedve a következő mártásba tesszük:

Felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd feleresztjük tejjel és rák leszürt levéből 1-2 decit adjuk hozzá. Só, szerecsendió, tejszínnel ízesítjük forrás közben. A keveréshez habverőt használjunk. Ha a mártás mézsűrűre forrott, úgy 3 tojás sárgájával keverjük el, majd a tűzről levéve, adjuk hozzá a rák húsát.

Tanácsok:
Citromlével ízesítve, mély tálban adjuk asztalra.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lazacos tortilla » Sült hal gombás mártásban » Rakott brokkolis hal » Harcsa paprikásan
» Korhely-halászlé » Bergeni halfasírt » Halfalatok joghurtdippel » Lazac, kagyló, rák nyárson
» Afrikai harcsa brassói módra » Tonhalfasírt » Lazactatár krémsajttal » Lazac sütőben
» Paradicsomos-zelleres harcsa » Halkocsonya másképp » Ponty szalonnásan » Tonhalkrémes szendvics


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.