Tutireceptek.hu fejléc

Provence-i rakottas recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
fél kg darált hús
1 kg krumpli
3-4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2-3 teáskanál provence-i fűszerkeverék
2 evőkanál paradicsompüré
vörösbor, kb 1,5 dl
só, liszt, étolaj
őrölt szerecsendió
1 dl főzőtejszín
reszelt sajt ízlés szerint

Elkészítés:
A darált húst megpirítom, beleteszem a provence-i fűszerkeveréket, apróra vágott fokhagymát, kicsit tovább pirítom. Utána beleteszem a paradicsompürét, annyi vörösbort, hogy ne legyen sok leve.
Amíg kicsit párolódik, a megtisztított leszeletelt krumplit sorba rakom egy jénai tálban, megsózom, a vöröshagymát is rászelem vékonyan. újabb sor krumpli, majd a húsos szósz következik.
A tetejére ismét krumpli kerül, amit megsózok.
Besamelt készítek, amibe beleteszem a szerecsendiót, tejszínt, és befedem vele a krumplit.
Alufólia alatt sütöm kb fél órát, majd a fóliát leveszem, megszórom reszelt sajttal, és pirosra sütöm.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulyka rakottas » Római rakottas » Tejberizses almás rakottas » Gyors rakottas
» Mascarpone rakottas » Mediterrán rakottas » Cukkinis rakottas » Tojásos rakottas
» Erdélyi rakottas » Barnarizs-rakottas » Cukkini rakottas » Provence-i csirketál
» Sonkás zellerrakottas » Vega rakottas » Bolognai tésztarakottas » Pulykarakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.