Tutireceptek.hu fejléc

Római rakottas recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 vékony szelet sertés comb
só, őrölt bors, tejföl
40-50 dkg zöldbab
2 sárgarépa
2 apróbb fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
4 ek. lecsó (lehet konzerv is)
1 mk. kakukkfű

Elkészítés:
A húst kissé kiverjük, sőzzuk, borsozzuk, majd a kakukkfüvet beledörzsolve félrerakjuk.
Az összes zöldséget megtisztítjuk, a babot felvagdossuk, a répát és a hagymát felkarikázzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, és a római tál aljára szórjuk.
Először a babot, a répát, a hagymát tesszük rá, végül lecsóval beterítjük.
Erre tesszük a hússzeleteket. Az egészet tejföllel meglocsoljuk, a tálat lefedjük.
Hideg sütőben, kis lánggal, kb 1 óra 20 percig pároljuk. A fedelét leemeljük, a tetejét nagy lánggal megpirítjuk. Főtt burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Csibe78


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulyka rakottas » Csirkemáj római tálban » Fogyókúrás rakottas » Gyümölcsös-túrós rakottas
» Provence-i rakottas » Almás rakottas » Barnarizs-rakottas » Marha római tálban
» Erdélyi rakottas » Csőtészta római módra II. » Balázska rakottas » Sült padlizsán rakottas
» Kedvenc spenótos rakottas » Tejberizses almás rakottas » Vega rakottas » Sajtos rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.