Tutireceptek.hu fejléc

Barnarizs-rakottas recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
2 tasak Riceland Barna rizs
Knorr Delikát ételízesítő
40 dkg brokkoli, mélyhűtött is lehet, tisztítva, rózsáira bontva
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 tojás
1 dl tejszín
2 evőkanál apróra vágott vegyes zöldfűszer (például: petrezselyem, bazsalikom, metélőhagyma)

őrölt bors
4 főtt tojás, tisztítva, karikákra vágva
reszelt szerecsendió
15 dkg sajt, reszelve
a tál kikenéséhez: vaj

Elkészítés:
A rizst a dobozon olvasható leírás szerint ételízesítős vízben megfőzzük. A brokkolit lobogva forró sós, szódabikarbónás vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.

A lecsepegtetett, langyosra hűlt rizst a tojással, a tejszínnel és az apróra vágott fűszerekkel összekeverjük. Megsózzuk, a borssal fűszerezzük, majd a vajjal kikevert tűzálló tálba simítjuk.

A brokkolit és a főtt tojáskarikákat csinosan elrendezzük rajta. Szerecsendióval, sajttal meghintjük, és 180 °C-os (légkeveréses sütőben 165 °C) sütőben a sajtot ráolvasztjuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes dió télire » Avokádókrém 1. » Köles lepény (glutén mentes) » Diétás csokis túrókrémes süti
» Saj­tos cuk­ki­ni­po­gá­csa » Egyszeru arpakasa » Lencsefasirt 2 » Keksz székrekedésre
» Almás-fahéjas ragacs » Reform nasi hétköznap estére » Sütötökös palacsinta » Wrap, ahogy mi szeretjük
» Amerikai fánk » Reform almás » Gyümölcsös kukoricadara-torta » Zsuzsó zsemléi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.