Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas almafánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg liszt
3/4 tasak sütőpor
1 mk őrölt fahéj
csipet só
1 tojás
3 közepes, savanykás alma

Elkészítés:
Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük.

A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverőgéppel galuska állagú tésztává keverjük. 10 percet pihentetjük a tésztát.

Nem túl forró olajba szaggatjuk a tésztát. Ne legyenek túl nagyok a fánkok, mert sütés közben megnőnek.

Először fedő alatt, majd átfordítjuk, ekkor már fedő nélkül sütjük szép aranybarnára. Fahéjas porcukorral szórjuk meg tálaláskor.

Cukor nem kell a tésztába!

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas-almás kuglóf » Fahéjas kalács » Kelt fahéjas csiga » Fahéjas torta
» Fahéjas banánkenyér » Fahéjas golyó » Almafánk(Kata-féle) » Fahéjas-meggyes muffin
» Fahéjas palacsinta » Fahéjas túrógombóc » Fahéjas csigák » Almás pite (fahéjas)
» Fahejas almamorzsa » Almás-fahéjas sütemény » Gyömbéres-fahéjas máj » Meggyes-fahéjas muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.