Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas csigák recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
225 g tej, 1 tojás, 500 g liszt, 2,5 ml só, 75 g kristálycukor, 50 g puha vaj, 5 ml szárított élesztõ.

Elkészítés:
A hozzávalókat kenyérsütõgépbe teszem az elõírtaknak megfelelõen, és elindítom a dagasztó programot. Amikor kész a dagasztás, lisztezett deszkára teszem, kb. 30 X 30 cm-es négyzetre nyújtom, megkenem olvasztott vajjal és megszórom fahéjas kristálycukorral úgy, hogy a tetején hagyok egy 1 cm-es csíkot üresen, hogy a tészta jól zárjon, majd feltekerem. A tekercset éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágom, és elõre kivajazott tepsibe fektetem õket nem túl szorosan. Ezt követõen meleg helyen kb. 30-45 percig kelesztem, majd elõre melegített 200 fokos sütõben készre sütöm.


A receptet beküldte: hpkati

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas csokikockák » Fahéjas diós » Habos csigák » Fahéjas isler
» Fahéjas -almás muffin » Fahéjas almagombóc » Pizzás csigák » Almás-fahéjas ragacs
» Fahéjas almafánk » Almás-fahéjas sütemény » Kelt fahéjas csiga » Fahéjas zsemlefelfújt
» Fahéjas apróság » Fahéjas krumplis lepény » Pudingcsigák » Mézes-fahéjas almás süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.