| Burgundi marha receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre 1 kg. marhahús nagy kockákra vágva 1 üveg minőségi, testes vörösbor 1 fej hagyma finomra vágva 5 gerezd fokhagyma pépesítve 3 babérlevél 10 szem friss zöldbors vagy frissen őrölt feketebors olívaolaj 25 dkg bacon (szelet vagy kocka) 20 szem gyöngyhagyma 5 szál sárgarépa 3 púpozott evőkanál liszt 1 ek. sűrített paradicsom Elkészítés: Keverd el a vörösbort a hagymával, a fokhagymával, a babérlevelekkel és a zöldborrsal. Ebben a pácban hagyd állni a húst legalább 4 órát, de inkább egész éjjel. Amikor a húst kiveszed a pácból, csepegtesd le és szárítgasd meg egy kicsit papírtörlővel, a pácot ne öntsd ki. Egy nagy serpenyőben piritsd meg a szalonnát az olívaolajon, tedd egy negy tűzálló tál aljára. Aztán pirítsd meg a gyöngyhagymákat és felkockázott sárgarépát is, és azt is tedd a tálba. Most süsd át hirtelen a húst a serpenyőben, amíg kívül barna nem lesz. Amikor a hús kész, tedd vissza a serpenyőba, forrósítsd össze, szórd meg egy evőkanál liszttel, és folytonos kevergetés közben pirítsd meg 4-5 percig. Ezután apránként keverd hozzá a vörösboros páclevet, végül a paradicsompürét. Öntsd az egészet a tűzálló tálba, és óvatosan keverd el a szalonnával és a zöldségekkel. Süsd 180 fokon kb. két órát, vagy amíg a hús puha nem lesz. A franciák nokedlivel eszik, de uborkasalátával vagy vegyes csalamádéval és szele magos kenyérrel is nagyon finom. A receptet beküldte: Ne add fel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |