| Diétás marha (kínai étel) receptHúsételek Hozzávalók: -50 dkg hátszín vagy bélszín, -3 evõkanál szójamártás, -1 evõkanál ötfûszer-keverék, -1 evõkanál méz, -2 gerezd fokhagyma, -1 kávéskanál borecet; A mártáshoz: -3 evõkanál szójamártás, -1 evõkanál citromlé, -1 kávéskanál cukor vagy olvasztott méz, -1 kávéskanál csípõs pirospaprika, -1 gerezd jól összetört fokhagyma. Elkészítés: Keverjük jól össze a mártás anyagait, ha túl sósnak találjuk, tegyünk bele több citromlevet. Vágjuk a színhúst 2 cm élû kockákra. A mártásnál felsorolt alapanyagokon kívül szereptõ ízesítõket keverjük alaposan össze, és áztassuk bele a húst 1 órára. Vágjunk 20 X 20 cm-es alumíniumfólia-darabokat. Helyezzünk mindegyikre 9 gyengén meglisztezett húskockát 3 X 3-as négyzetben. Boríték formájúra hajtsuk fel úgy, hogy a széleket megnyomkodva teljesen zárt legyen. Hevítsük fel a sütõt. Helyezzük vaslapra a „borítékokat", és legfeljebb 6 percig pároljuk a húst. Tanácsok: 4 személyre készítve. A receptet beküldte: Zsó001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |