| Bőrös karaj sült zöldségekkel receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg bőrös malac karaj 2 evőkanál méz 2 gerezd foghagyma 3 kanál olaj 1 pici piros erős paprika 4 dkg darált dió 12 szál újhagyma 40 dkg paradicsom 30 dkg cukkíni só, durvára őrölt bors 2 evőkanál tetszőleges fűszervaj Elkészítés: A húsokat megmossuk, leszárítjuk. És a bőrénél bevagdossuk. A szeleteket megkenjük kevés olaj, a fele méz, a zúzott foghagyma és a finomra vágott erős paprika keverékével. Letakarva, hűtőben, 1-2 napig érleljük. A sütőt 200 c. fokra előmelegítjük. Nagyobb tepsibe sütőrácsot teszünk, megkenjük olajjal, és az előkészített hússzeleteket ráfektetjük, megsózzuk. A tisztított zöldségeket felszeleteljük, sózzuk, megszórjuk a borssal, s a hús mellé helyezzük. Amikor a hús már majd nem kész (kb.25 perc), a maradék mézet a dióval és a maradék olajjal a sülő húsokra kenjük, szépen rápirítjuk ( ne égjenek meg) A zöldségekre tesszük a fűszervajat, és a pirult hússzeletek mellé tálaljuk. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |