| Zsemlében sült tojás göcseji csemege sajttal receptEgytálételek Hozzávalók: Zsemle 4 db, tej 1 dl, vaj 2 dkg, Göcseji csemege sajt 12 dkg, tojás 4 db, só. Elkészítés: A szikkadt zsemlék tetejét levágjuk, és belsejét kikaparjuk. Néhány percre tejbe mártjuk, de csak annyi időre, hogy a zsemle ne ázzon el, csak kissé megpuhuljon. Ezután a zsemléket egy vajjal megkent sütőlemezre fektetjük, az apró kockákra vágott Göcseji csemege sajttal mindegyiket kibéleljük, tetejükre egy-egy tojást ütünk. A tojások fehérje részét kissé megsózzuk, és forró sütőben addig sütjük a zsemléket, amíg a tojásfehérjék meg nem kocsonyásodnak. A sütőből kivéve azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |