| Zöldségrizottó receptZöldséges ételek Hozzávalók: 25 dkg rizs só, frissen őrölt bors egy csipetnyi oregano egy kisebb fej hagyma 20 dkg sárgarépa 20 dkg zeller egy közepes póréhagyma 5 dkg vaj 20 dkg paradicsom 2 gerezd fokhagyma marhahúsleves felönteni 15 dkg sorány sonka egyben reszelt sajt vágott petrezselyem, megszórni Elkészítés: A rizst kiválogatjuk és megmossuk. A hagymát finomra, a sárgarépát tetszés szerinti darabokra, a zellert csíkokra, a póréhagymát karikára vágjuk. A paradicsomot rövid időre forrásban levő vízbe mártjük, kivesszük, lehúzzuk a bőrét, félbevágjuk, kimagozzuk és kockára vágjuk. A fokhagymát fonomra, a sonkát kockákra vágjuk. A vajat egy alkalmas méretű serpenyőben felforrósítjuk és megfuttatjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a rizst és egy kicsit együtt pirítjuk vele. Felöntjük marhahúslevessel és kis lángon pároljuk. A sárgarépát és a zellert sós vízben blansírozzuk és szitán lecsepegtetjük. Ezután a paradicsommal, a póréhagymával, a fokhagymával és a sonkával együtt belekeverjük a rizsbe. Szükség esetén még egy kis levessel felöntjük. Sóval, borssal és oreganóval ízesítjük és az egészet kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. (ne legyen se túl száraz, se túl lucskos.) Tálalás előtt reszelt sajttal és vágott petrezselyemmel szórjuk meg. Tanácsok: A leves mennyiségét úgy dönthetjük el, hogy egy pohárban megmérjük, meddig ér benne a rizs. Ennek a kétszeresét vesszük a levesből. 4 adag Kalóriatartalom: 450 kcal A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |