Tutireceptek.hu fejléc

Sárgaborsókrém pirítósra recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
30 dkg sárgaborsó
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ek mustár
kis kk curry por
kis kk őrölt csili por
0,5 dl olívaolaj

Elkészítés:
A sárgaborsót beáztatjuk, levét leöntjük és tiszta vízben feltesszük főni a megpucolt hagymával, sóval együtt. 30 perc után, ha pépesre főtt, szűrőbe öntjük, lecsepegtetjük, majd a zúzott fokhagymával, az olajjal mixer segítségével pépesítjük. Borssal, curryvel, csilivel pikánsra ízesítjük, behűtjük. Tálalás után jól átkeverjük ( az állás során besűrűsödik), majd pirítós kíséretében sok friss zöldséggel asztalra adjuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Timancs


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás feltét pirítósra » Padlizsán krém piritósra » Camembert krém piritósra » Sárgaborsókrém
» Krumplikrém pirítósra » Mediterrán fűszerolaj » Croque Monsieur » Vad-májpástétom
» Melegszendvics finoman » Arab padlizsánkrém » Zold tehina » Melegszendvics másképp
» Lazackrémes szendvics » Lilahagymás sajtkrém » Pirítós » Kenősajt


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.