| Nap-pirítós receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 4 szelet vastag toast kenyér 4 kávéskanál vaj 4 tojás őrölt bors só snidling (finomra vágott) Elkészítés: A kenyérszeleteket vajjal megkenjük, majd teflontepsibe tesszük. A tojássárgákat óvatosan egy-egy csészealjra csúsztatjuk. (Ügyeljünk arra, hogy egészben maradjanak!) A tojásfehérjét kevés sóval ízesítjük, és ecsettel (nem villával!) habosra verjük, majd csillagcsövű nyomózsákba tesszük, és a kenyérszeleteket körben feldíszítjük vele. Középen üresen hagyjuk, oda öntjük át óvatosan a tojássárgákat. Forró sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a tojássárgák megsülnek, a tojásfehérje pedig egy kis színt kap. Sóval, borssal megszórjuk, és snidlinggel díszítve melegen tálaljuk. Tanácsok: A tojássárgák biztosan egyben maradnak, ha a csészealjakat először vízbe mártjuk, majd olajos ecsettel megkenjük. Amikor a tojásfehérjét a csillagcsövű nyomózsákba töltjük, vigyázzunk, ne törjük nagyon össze, és csak óvatosan nyomjuk át. Ötletes, gyors vacsora ill. vendégváró Elkészítési idő: 20 perc Kalóriatartalom: 225 kcal A receptet beküldte: ördög Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |