| Vaníliás gesztenyés diós piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 6 db tojás 20 dkg porcukor 10 dkg darált dió 15 dkg liszt 1 mk sütőpor 3 ek forróvíz 3 ek étolaj A krémhez: 25 dkg gesztenyemassza 2,5 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor ízlés szerint cukor 20 dkg Rama margarin kevés rum A tetejére: 2 dl tejszínhab Díszítéshez: 2 tk vaníliás pudingpor 2 tk cukor 2 tk étolaj 1-1,5 dl víz A piskóta lekenéséhez: rumos tej Elkészítés: A tojássárgákat a cukorral fehéredésig jól kikeverjük, és hozzá adjuk a forró vizet. A lisztet a dióval, és a sütőporral összekeverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgához. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és lazán a diós masszához keverjük. Előmelegített sütőben 25×39 cm-es tepsiben megsütjük. Krém elkészítése: A pudingport tejjel és cukorral megfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a Rama margarint, a rumot és a gesztenyemasszát. A kihűlt tésztát lekenjük rumos tejjel és rásimítjuk a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a krém tetejére adagoljuk. A díszítéshez valókat felfőzzük, majd a tejszín tetejére csurgatjuk, egy hurkapálcikával hullámosítjuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |