| Udon teriyaki - Teriyaki csirke udonnal receptHúsételek Hozzávalók: -4 szelet csikremell -1 ek. olaj -1 ek. szaké (helyettesíthető talán vodkával) -4 ek. szójaszósz -4 ek. mirin (vörösborral, édessel) -2 ek. cukor -40 dkg udon (spagetti tésztával helyettesíthető) Elkészítés: Közepes lángon a csirkemellek egyik felét aranybarnára sütjük az olajban. Majd fordítsuk meg, fedjük le és még 5 percig süssük. Vegyük ki a melleket és az olajos serpenyőt tegyük félre. Egy lábasba öntsük bele a szakét, a mirint, a szójaszószt és a cukrot. Forraljuk fel, majd tegyük bele ebbe a szószba a melleket. Kis lángon pároljuk benne 5 percig, s közben fordítsuk is meg. Forrásban lévő vízben főzzük 1 percig az udont, szűrjük le és tegyük félre. Az újhagyma zöld részét slégan karikázzuk fel. Osszuk el 4 tányérba a tésztát, mindegyikre tegyünk egy-egy mellett, locsoljuk meg őket a szósszal és szórjunk rájuk hagymakarikákat. Jó étvágyat! Tanácsok: A recept 4 személyre szól. Lisztérzékenyeknek más fajta tésztával ajánlott, pl. hajdinából készülttel vagy pl. burgonyakörettel. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |