| Tzatziki sali receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 kg uborka, 1 csokor snidling,d friss bazsalikom és tárkony,de ha nincs a száritott is megteszi! 4 dl joghurt, só, kevés borecet vagy citromlé Elkészítés: Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk, besózzuk, és állni hagyjuk egy órát, majd leszűrjük. Finomra vágjuk a zöldfűszereket, belekeverjük a joghurtba, és ha nem elég savanyú, borecettel vagy citromlével ízesítjük. Belekeverjük a leszűrt uborkát, és lehűtve tálaljuk. Tipp: A nálunk kapható joghurt közel sem olyan sűrűségű, mint a görög. Ha a salátát túl hígnak találjuk, bármilyen ízesítés nélküli tejszínes krémsajttal sűríthetjük. A receptet beküldte: cicaanya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |