| Túrótorta sok-sok porcukorral, mazsolával receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 tojás 20 dkg porcukor 10 dkg vaj 1 csomag vaníliás cukor 50 dkg túró 2,5 evőkanál búzadara 1 citrom zsemlemorzsa Elkészítés: A 4 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral, 10 dkg vajjal és 1 csomag vaníliás cukorral habosra kavarunk. Továbbkeverjük 50 dkg túróval és hozzáadunk 10 dkg jól megmosott, megszikkasztott mazsolát + 2,5 evőkanál búzadarát. Belereszelünk 1 citrom héját, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Szitált zsemlemorzsával kihintünk egy kizsírozott tortaformát és a tésztát beletöltve a forró sütőbe toljuk. Úgy sütjük mint a piskótát. Ha a beleszúrt tűre már nem tapad a massza, a széleit késsel meglazítjuk és a tésztát a deszkára borítva hűtjük ki. Ezután vagy megszórjuk porcukorral vagy bevonjuk csokoládémasszával. Tanácsok: Érdemes minőségi túrót venni! Akár gyümölccsel is ízesíthetjük, fantázia kérdése. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: bogyoka6 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |